Народно позориште у Београду

Издвајамо
НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ" ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА НУШИЋЕВА ДРАМА "КЊИГА ДРУГА"

Представа “Књига друга”, по тексту Бранислава Нушића, у режији Анђелке Николић, премијерно је изведена 20. октобра на Сцени "Раша Плаовић", тачно на 150 -ту годишњицу рођења тог славног српског комедиографа.

Издвајамо
РЕВИЈА ПРЕДСТАВА "НУШИЋУ У ЧАСТ" ОД 5. ОКТОБРА ДО 3. НОВЕМБРА

У знак сећања на чувеног српског књижевника, комедиографа, новинара и дипломату Бранислава Нушића, а поводом 150 година од његовог рођења (20. октобар 1864., / 8. октобар по јулијанском календару), у Народном позоришту у Београду биће одржана ревија представа „Нушићу у част".

Издвајамо
БАЛЕТ "АЛЕКСАНДАР" УЧЕСТВУЈЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОМ ФЕСТИВАЛУ "СЕРВАНТИНО" У МЕКСИКУ

Балет "Александар", инспирисан слојевитом историјском личношћу, војсковођом, полубогом, љубавником, освајачем света – Александром Македонским, у кореографији Роналда Савковића, гостоваће од 19. октобра до 1. новембра у Мексику, а у оквиру те турнеје 22. и 23. 10. биће изведен и на престижном Интернационалном фестивалу "Сервантино" који се одржава у историјском граду Гуанахуато. 

Пратите нас:

Наредни догађај

22.10.2014.

ФИГАРОВА ЖЕНИДБА, опера В. А. Моцарта, гост диригент Ентони Армор, Велика сцена
Наредни догађај

22.10.2014.

КАБАРЕ НУШИЋ, по мотивима дела Б. Нушића, гостује Позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић, Зајечар, Сцена „Раша Плаовић
Наредно гостовање

27.10.2014.

БИЗАРНО, Дани Зорана Радмиловића, Зајечар
Представе у припреми

ПУТ У ДАМАСК

ОДРЖАНА ПРВА ЧИТАЋА ПРОБА ЗА ПРЕДСТАВУ "ПУТ У ДАМАСК", ПРЕМИЈЕРА У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ НОВЕМБРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Прва читаћа проба за драму Аугуста Стриндберга "Пут у Дамаск", у режији и адаптацији Никите Миливојевића, одржана је у среду 11. јуна у пробној сали Народног позоришта у Београду.