Народно позориште у Београду

Издвајамо
ПРЕМИЈЕРНА ОБНОВА ШТРАУСОВЕ ОПЕРЕ „САЛОМА“, 27. ДЕЦЕМБРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Премијерна обнова опере Рихарда Штрауса "Салома", под диригентском управом Штефана Шрајбера, у режији Иване Драгутиновић Маричић, биће одржана у суботу 27. децембра (19,30) на Великој сцени.

Издвајамо
ЈУБИЛАРНО 50. ИЗВОЂЕЊЕ КОМЕДИЈЕ "ИГРАЈУЋИ ЖРТВУ", 25. ДЕЦЕМБРА НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ"

Комедија Владимира и Олега Пресњакова "Играјући жртву", у режији Николе Завишића, биће изведена у четвртак 25. децембра (20,30) на Сцени "Раша Плаовић" јубиларни 50. пут.

Издвајамо
ПУЧИНИЈЕВА ОПЕРА "МАДАМ БАТЕРФЛАЈ", 24. ДЕЦЕМБРА ПОВОДОМ 30. ГОДИНА ОД ПРЕМИЈЕРЕ

Опера Ђакома Пучинија "Мадам Батерфлај", под диригентском управом Зорице Митев Војновић, са сопраном Јасмином Трумбеташ Петровић у насловној роли, биће изведена у среду 24. децембра (19,00) на Великој сцени, поводом 30. година од премијере.

Издвајамо
ДВОСТРУКИ ЈУБИЛЕЈ БАЛЕТА "КО ТО ТАМО ПЕВА" 23. ДЕЦЕМБРА - ДЕСЕТ ГОДИНА ОД ПРЕМИЈЕРЕ И 150. ИЗВОЂЕЊЕ

Култни балет "Ко то тамо пева", биће одигран у уторак 23. децембра на Великој сцени поводом 150. извођења и десет година од премијере.

Пратите нас:

Наредни догађај

21.12.2014.

ДОДЕЛА НАГРАДЕ „ЧОВЕК ГОДИНЕ", у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у 20.30 часова, Велика сцена
Наредно гостовање

16.1.2015.

КРЦКО ОРАШЧИЋ, Сава Центар, наступају прваци Националне опере Украјине „Т.Шевченко", Наталиа Мацак у улози Маше и Денис Недак у улози Крцка Орашчића
Представе у припреми

ЧУДО У ШАРГАНУ

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ ЗА ПРЕДСТАВУ "ЧУДО У ШАРГАНУ, ПРЕМИЈЕРА У ФЕБРУАРУ НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Драмски ансамбл Народног позоришта у Београду одржао је у четвртак 11. децембра прву читаћу пробу за представу “Чудо у Шаргану”, по тексту Љубомира Симовића, у режији и адаптацији Егона Савина.