Народно позориште у Београду

Издвајамо
ОПЕРОМ ЖОРЖА БИЗЕА "КАРМЕН", 1. ОКТОБРА ОТВОРЕНА 146. СЕЗОНА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ

Опером Жоржа Бизеа "Кармен", која је изведена у среду 1. октобра на Великој сцени, отворена је 146. сезона Народног позоришта у Београду.

Издвајамо
РЕВИЈА ПРЕДСТАВА "НУШИЋУ У ЧАСТ", ПО ДЕЛИМА СЛАВНОГ КОМЕДИОГРАФА, ОД 5. ОКТОБРА ДО 3. НОВЕМБРА

У знак сећања на чувеног српског књижевника, комедиографа, новинара и дипломату Бранислава Нушића, а поводом 150 година од његовог рођења (20. октобар 1864., / 8. октобар по јулијанском календару), у Народном позоришту у Београду биће одржана ревија представа „Нушићу у част".

Издвајамо
ПРЕМИЈЕРНА ОБНОВА ВЕРДИЈЕВЕ ОПЕРЕ „ТРАВИЈАТА“, 4. ОКТОБРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Премијерна обнова опере „Травијата“ италијанског композитора Ђузепа Вердија, под диригентском управом Ђорђа Павловића, биће одржана у суботу 4. октобра (19,30) на Великој сцени.

Издвајамо
БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА ПЛЕСНЕ ПРЕДСТАВЕ "ПРОКЛЕТА АВЛИЈА" 2. ОКТОБРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Београдска премијера плесне представе "Проклета авлија", по истоименом роману Иве Андрића, у копродукцији Националне фондације за уметничку игру и Народног позоришта у Београду, биће одржана 2. октобра (20,00) на Великој сцени.

Пратите нас:

Наредни догађај

2.10.2014.

ПРОКЛЕТА АВЛИЈА / БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА, балет по роману Ива Андрића, гостовање Националне фондације за уметничку игру, у 20 часова, Велика сцена
Наредно гостовање

9.10.2014.

КОД ВЕЧИТЕ СЛАВИНЕ, 9. позоришни фестивал „Театар у једном дејству
Представе у припреми

ПУТ У ДАМАСК

ОДРЖАНА ПРВА ЧИТАЋА ПРОБА ЗА ПРЕДСТАВУ "ПУТ У ДАМАСК", ПРЕМИЈЕРА У ДРУГОЈ ПОЛОВИНИ НОВЕМБРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Прва читаћа проба за драму Аугуста Стриндберга "Пут у Дамаск", у режији и адаптацији Никите Миливојевића, одржана је у среду 11. јуна у пробној сали Народног позоришта у Београду.