Vesti

"ALISA U ZEMLjI ČUDA", U KOREOGRAFIJI ALEKSANDRA ILIĆA, PREMIJERNO IZVEDENA U NARODNOM POZORIŠTU U SARAJEVU

1 jun 2017

Plesna predstava "Alisa u zemlji čuda", u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića, prvog soliste Baleta i koreografa Narodnog pozorišta u Beogradu i profesora Instituta za umetničku igru, premijerno je izvedena 30. maja na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu.
- Odlučujući se da u govor tela pretočim začudnu avanturu sna u koju je Luis Kerol svojom romantičnom maštom poveo Alisu, intuitivno sam naslutio riznicu mudrosti iskazanu zagonetkama, koje gospodare svekolikim bivstvovanjem svega živog na plavom šaru naše planete" - kaže Ilić
U predstavi učestvuju solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu, a naslovnu ulogu igrala je Tamara Ljubičić.
Asistent koreografa je Katarina Stojković, muziku potpisuje Darja Janošević, kostime Melisa Musić i Neira Sinanbašić, a scenografiju Vedran Hrustanović.
Ovo je druga Ilićeva saradnja sa Narodnom pozorištem u Sarajevu, nakon što je prošle godine, kao koreograf, radio zajedno sa rediteljem Aleksandrom Nikolićem na operskoj predstavi „Don Đovani“.
M.B.