Vesti

IGOR ĐORĐEVIĆ NAJBOLjI GLUMAC 33. POZORIŠNOG FESTIVALA „NUŠIĆEVI DANI“ U SMEDEREVU, ZA ULOGE U PREDSTAVI „BIZARNO“

17 april 2016

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na 33. Pozorišnom festivalu „Nušićevi dani“ u Smederevu, koja nosi ime esejiste, pozorišnog i književnog kritičara, pesnika, publiciste i dugogodišnjeg saradnika te manifestacije Milosava Buce Mirkovića, dodeljena je prvaku Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Igoru Đorđeviću.
Jednoglasnom odlukom stručnog žirija, kojim je predsedavala dramska umetnica Rada Đuričin, a članovi su bili Božidar Bole Stošić (dramski umetnik) i Dragoslav Bata Mandić (profesor književnosti), Đorđeviću je priznanje pripalo za uloge Martina, Ričija i Dejana u predstavi „Bizarno“, po tekstu Željka Hubača, u režiji Snežane Trišić i koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Šabačkog pozorišta.
U takmičarskoj selekciji festivala, od 10. do 16. aprila, izvedeni su i naslovi „Paliluski roman“, (Beogradsko dramsko pozorište), „Lice" (Atelje 212), „Majstori, majstori" (Pozorište „Boško Buha“), „Laki komad“ (Kulturni centar Čukarica) i „Klaustrofobična komedija“ (Zvezdara teatar).
Premijera predstave „Bizarno“ održana je 1. oktobra 2013. godine u Šapcu i 12. oktobra na Sceni "Raša Plaović".
U ovom crnohumorniom komadu o traumatizovanom društvu i pojedincima koji se leče kroz agresiju, destrukciju i samodestrukciju, igraju i Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana) i Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva).
Dramaturg je Spasoje Ž. Milovanović, scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostime Marina Medenica, a muziku Srđan Marković.
M.B.