Vesti

KONCERT „U INAT SEDAMDESET PETOJ – KORNELIJE KOVAČ“, 8. MAJA NA VELIKOJ SCENI

27 april 2017

Koncert priznatog srpskog kompozitora, pijaniste i aranžera Kornelija Bate Kovača pod nazivom “U inat sedamdeset petoj”, biće održan u ponedeljak 8. maja u 20 časova na Velikoj sceni.
Na programu će biti neke od njegovih najlepših pesama kao što su “Stanica Podlugovi”, “Jedna zima s Kristinom”, “April u Beogradu”, “Zvao sam je Emili”, “Ti si mi u krvi”, “Palim se na sving”, “Produži dalje”, “Milo moje”, “Jutro će promeniti sve”…
Kao specijalni gosti, nastupiće Sergej Ćetković, Marija Šerifović, Dušan Svilar, Saša Vasić, Lepa Brena, Tanja Banjanin i mnogi drugi.
Karte se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta po cenama od 2500, 2200, 2000, 1800 i 1500 dinara.
Kovač je rođen 1. januara 1942. godine u Nišu.
Svoju veoma uspešnu karijeru započeo je 1961. godine.
U periodu od 1966. do 1968. godine bio je član čuvenih sarajevskih “Indeksa”, a potom prelazi u Beograd i osniva “Korni grupu”, koja je 1974. predstavljala tadašnju SFRJ na Pesmi Evrovizije sa kompozicijom “Moja generacija”.
Osim za pomenute grupe, napisao je brojne hitove i za razne zvezde domaće pop scene Zdravka Čolića, Oliveru Katarinu, Biseru Veletanlić, Nedu Ukraden, Mikija Jevremovića…
Mnoge Kovačeve kompozicije ostavile su neizbrisivi trag u jugoslovenskoj pop muzici, a neke od njih snimljene su u više verzija i otpevane na stranim jezicima.
Pisao je muziku za pozorište, filmove i televiziju.
Komponovao je i muziku za predstavu “Dama s kamelijama”, po romanu Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića, koja se već nekoliko sezona sa velikim uspehom igra u Narodnom pozorištu.
M.B.