Vesti

Narodno pozorište potpisalo Ugovor sa Ministarstvom pravde o korišćenju sredstava prikupljenih na osnovu oportuniteta

14 jul 2017

Narodno pozorište u Beogradu potpisalo je u petak 14. jula sa Ministarstvom pravde Ugovor o korišćenju sredstava dobijenih na Konkursu za dodelu sredstava prikupljenih na osnovu oportuniteta (krivičnog gonjenja).
U ime Kuće, Ugovor je u prisustvu ministarke pravde Nele Kuburović i ministra kulture i informisanja Republike Srbije Vladana Vukosavljevića potpisao zamenik upravnika Aleksandar Stamatović.
Dobijena sredstva biće uložena u renoviranje sanitarnih prostorija u pozorištu namenjenih osobama sa invaliditetom.
Ministarka Kuburović je podsetila da je Ministarstvo pravde 20. marta ove godine raspisalo drugi Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, na koji se prijavilo 763 projekata, a da je Vlada Srbije na predlog Komisije ministarstva koja je ocenjivala svaki projekat, donela Rešenje kojim su sredstva raspodeljena na 97 korisnika.
Ona je precizirala da su  među korisnicima sredstava, osim Narodnog pozorišta u Beogradu, i GAK „Narodni front“, Opšta bolnica u Čačku, Univerzitetska dečija klinika u Beogradu, Zadužbina Ilije M. Kolarca, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, manastiri Sopoćani, Studenica, Gradac…
M.B.