Vesti

OPERSKIM GALA KONCERTOM ZATVORENA 146. SEZONA NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU

30 jun 2015

Povodom završetka 146. sezone u Narodnom pozorištu, u utorak 30. juna, na Velikoj sceni, održan je tradicionalni operski Gala koncert.
U okviru programa, u režiji Ane Grigorović, izvedene su arije, dueti i horovi iz opera „Bal pod maskama“, „Rigoleto“, „Boemi“, „Nabuko“, „Otelo“, „Leteći Holanđanin“, „Norma“, „Atila“, „Karmen“...
Posle nešto više od dva i po sata, koncert je završen bisom na kome su umetnici otpevali „Vinsku pesmu“ iz Verdijeve „Travijate“, na opšte oduševljenje svih prisutnih u prepunoj sali.
Uz Orkestar i Hor Opere nastupili su prvaci i solisti Opere Narodnog pozorišta u Beogradu - Jadranka Jovanović, Sanja Kerkez, Miodrag D. Jovanović, Aleksandra Angelov, Nataša Jović Trivić, Snežana Savičić Sekulić, Ivan Tomašev, Ana Rupčić, Nenad Jakovljević, Dušan Plazinić, Gordana Tomić, Janko Sinadinović, Vladimir Andrić, Aleksandar Dojković, Vuk Zekić, Ivana Petrović Gašić i Dragutin Matić.
Za dirigentskim pultom smenjivali su se Ana Zorana Brajović, Đorđe Stanković, Zorica Mitev Vojnović i Đorđe Pavlović.
U programu su učestvovali i solisti Baleta Narodnog pozorišta Iva Ignjatović, Dejana Zlatanović, Goran Stanić i Branko Sarić.
Koncertmajstor bila je Edit Makedonska, šef Hora Đorđe Stanković, a inspicijent Mirjana Goločevac.
Scenografiju je uradila Jasna Saramandić.
Nova sezona Narodnog pozorišta u Beogradu, 147. po redu, biće otvorena 1. oktobra.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE