Vesti

ZAHVALNICA SPECIJALIZOVANE ORGANIZACIJE ZA PALIJATIVNO ZBRINjAVANjE U SRBIJI, BELhospice CENTRA

9 decembar 2014

Specijalizovana organizacija za palijativno zbrinjavanje u Srbiji, BELhospice Centar, uputila je zahvalnicu Narodnom pozorištu u Beogradu povodom podrške koju je ta ustanova kulture od nacionalnog značaja pružila prilikom nedavno održanog dobrotvornog bala u hotelu "Crowne Plaza".
Tom prilikom sakupljena su sredstva u iznosu od 40.000 evra koja će biti namenjena za potrebe zbrinjavanja pacijenata obolelih od raka.
- BELhospice postoji već deset godina i do sada smo zbrinuli više od 1350 pacijenata obolelih od raka i njihovih porodica na teritoriji Beograda. Ovo ne bi bilo moguće bez stalne podrške pojedinaca i donatora poput Narodnog pozorišta i zato želim da Vam se u ime BELhospice Centra, svih naših pacijenata i u svoje lično ime zahvalim što ste svojom donacijom podržali ovaj događaj i na taj način pomogli naš rad na zbrinjavanju ovih pacijenata - navodi se u pismu koje je poslala koordinator tog projekta Dubravka Nešić.
BELhospice, osnovan 2004. godine, je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima u progresivnom, uznapredovalom stadijumu za koji je prognoza ograničena.
Tim centra čine lekari i volonteri koji, pored stalne brige o obolelima, organizuju i kontinuirane programe obuke.
M.B.