Vesti

PLAKATI NA SVETSKOM NIVOU

30 septembar 2016

Posle izložbe plakata „Predstavljajući Šekspira“, koja je u junu održana u Njujorku, a na kojoj su između ostalih bila izložena i četiri plakata Narodnog pozorišta u Beogradu, njihov autor i grafički urednik Narodnog pozorišta Jovan Tarbuk nastavlja sa uspesima, dokazujući svoj talenat širom sveta.
Početkom nove sezone, u septembru i oktobru, Tarbukovi plakati biće izloženi na Golden Bee (Zlatna pčela) bijenalu grafičkog dizajna u Moskvi, jednom od najprestižnijih u svetu, kao i u Ekvadoru, na Prvom ekvadorskom bijenalu plakata, koje je otvoreno 29. septembra (video sa otvaranja).
Potom, u novembru njegovi radovi će se naći u Bugarskoj, na Osmom međunarodnom trijenalu pozorišnih plakata u Sofiji. Tarbuk je do sada izlagao plakate u Americi, Francuskoj, Španiji, Grčkoj, Poljskoj, Ukrajini, Rusiji, Hrvatskoj, Italiji, Kini...
Za ova učestala internacionalna priznanja, sama po sebi veoma značajna, možemo već reći da su obezbedila prepoznatljivost plakata Narodnog pozorišta u svetu i kod nas, za uzvrat doprinoseći rastu umetničkog standarda i kvaliteta naših plakata.