Vesti

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta Nada Šargin dobitnica Nagrade "Miloš Žutić"

21 jun 2017

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Nada Šargin dobitnica je Nagrada „Miloš Žutić“ za 2016. godinu, koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije.
Prestižno priznanje pripralo joj je za ulogu Elizabete u predstavi „Marija Stjuart“ Fridriha Šilera u režiji Miloša Lolića i u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu.
Jednoglasnu odluku, na sednici održanoj 20. juna, doneo je stručni žiri u sastavu: Branka Petrić (predsednica) Goran Jevtić, Ferid Karajica, Ivan Medenica i Dara Džokić.  
Nagrada joj je dodeljena za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno na teritoriji Srbije, u periodu od 30. juna 2015. do 30. juna 2016. godine.
U konkurenciji za Nagradu bilo je 22 glumačka ostvarenja, a datum svečanog uručenja biće naknadno određen.
Nagrada Miloš Žutić ustanovljena je 1994.godine, a Nada Šargin je 22. laureat ovog uglednog esnafskog priznanja.
Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.
Dodelu Nagrade „Miloš Žutić“ pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.
Prvi dobitnik bio je Petar Kralj, a među dosadašnjim dobitnicima su i Jelena Đokić, koja je dvostruki laureat, te Nebojša Dugalić, Saša Torlaković, Nenad Stojmenović, Svetozar Cvetković, Dušanka Glid Stojanović, Bojan Žirović, Vojin Ćetković, Pavle Pekić, Goran Jevtić, Nebojša Glogovac, Dragan Mićanović, Olga Odanović, Đurđija Cvetić, Nebojša Glogovac, Boris Isaković, Branislav Zeremski, Jelisaveta Seki Sablić i Jasna Đuričić.
M.B.