Vesti

U KNEZ MIHAILOVOJ ULICI ODRŽANA PROMOTIVNA KAMPANjA POVODOM POČETKA REVIJE "NUŠIĆU U ČAST"

5 oktobar 2014

Povodom početka revije predstava pod nazivom "Nušiću u čast", u nedelju 5. oktobra, u Knez Mihailovoj ulici i na određenim prostorima oko Narodnog pozorišta, održana je promotivna kampanja.
Tom prilikom, kostimirani statisti delili su flajere i druge promotivne materijale vezane za tu manifestaciju na kojoj će do 3. novembra, na obe scene biti izvedeno više Nušićevih predstava sa repertoara Nacionalnog teatra i pozorišta iz Zrenjanina, Šapca, Novog Sada, Sombora, Kruševca, Zaječara i Subotice.
Takođe, deljene su i besplatne ulaznice za komedije "Narodni poslanik" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina i za "Ožalošćenu porodicu" Šabačakog pozorišta koje će biti izvedene na reviji.
U okviru kampanje, organizovan je i kviz čija su pitanja bila vezana za život i rad najznačajnijeg srpskog komediografa Branislava Nušića, a koja je pripremila organizatorka u Drami Narodnog pozorišta Jasmina Urošević.
Statisti su od prolaznika, između ostalog, tražili odgovore na pitanja: koliko se Nušićevih komada izvodi na Velikoj sceni, po čemu je Nušić, osim po pisanju, još bio poznat, gde je rođen, pod kojim pseudonimom je bio poznat, koja srpska glumica je najpoznatija po tumačenju Nušićevih likova...
Brojni građani pokazali su sasvim solidno znanje na kvizu čiji je osnovni cilj bio usmeren na edukaciju šire publike, ali i podsećanje na značaj Nušića za srpsku kulturu.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE

Više o reviji "Nušiću u čast" možete pročitati OVDE

Promotivni spot "Nušiću u čast - revija predstava u Narodnom pozorištu" možete pogledati OVDE

Promotivni spot "Nušiću u čast - prepiska" možete pogledati OVDE