Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA NASTUPILI TRUBAČ IVAN BLAGOJEVIĆ I PIJANISTA PETAR ILIĆ

24 novembar 2014

Koncert pod nazivom ''Concertissimo'', na kojem su nastupili trubač Ivan Blagojević i pijanista Petar Ilić, održan je  u ponedeljak 24. novembra u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.
Na programu su bile kompozicije Albinonija, Eduarda Barata, Hindemita i Frensisa Tomea.
Blagojević, koji je studije na odseku Truba završio u Kosovskoj Mitrovici na Fakultetu umetnosti u klasi profesora Vladimira Polikarpova, aktivno se bavi koncertnom delatnošću u okviru solo nastupa, kamernih ansambala i orkestara.
Nastupao je u Galeriji SANU, Sali Beogradske filharmonije, Kolarčevoj zadužbini, Svečanoj sali Prve Kragujevačke gimnazije, Narodnom muzeju Kraljevo...
Ilić je osnovne studije, na smeru klavir, završio u Istočnom Sarajevu, u klasi profesora Dragoljuba Šobajića i profesora Irine Skerl, a postdiplomske studije u klasi profesora Biljane Gorunović.
Solistički i u okviru kamernih ansambala, svirao  je u Lionu (Francuska), Strezi i Tortoni (Italija), Narodnom pozorištu Sarajevo, Sali Beogradske filharmonije, Maloj sali Kolarca, Artget galeriji, Galeriji SANU...
Ilić se bavi i komponovanjem.
Trenutno radi na doktorskoj disertaciji iz oblasti Metodika nastave klavira, pod mentorstvom profesora Biljane Gorunović.
M.B.