Vesti

U UDRUŽENjU KNjIŽEVNIKA SRBIJE ODRŽANO SEĆANjE NA dr MILENKA MISAILOVIĆA

10 jun 2015

Sećanje na dramskog pisca, dramaturga i reditelja Narodnog pozorišta dr Milenka Misailovića (1923-2015) održano je u sredu 10. juna u Svečanoj sali Udruženja književnika Srbije (UKS).
U programu su učestvovali književnici Milovan Vitezović i Radomir Andrić, novinar i publicista Mirko Todorović, profesor dr Miloš Tucović, pisac, dramaturg, teatrolog, pozorišni i književni kritičar Radomir Putnik, direktor Sektora za izdavanje knjiga „Službenog glasnika“ Petar V. Arbutina i voditelj Tribine UKS Miljurko Vukadinović.  
U uvodnom izlaganju naglašeno je da je Misailović renesansna ličnost i jedan od najznačajnijih mislilaca uopšte i teoretičara pozorišta 20. veka.
Na skupu je rečeno da su UKS i Udruženje Užičana u Beogradu pokrenuli inicijativu za postavljanje biste Milenka Misailovića u holu Narodnog pozorišta.  
Tom prilikom, uz duhovitu opservaciju, „objašnjeno“ je da je njegov početak u Narodnom pozorištu, kao studenta, obeležen stajanjem na III galeriji (imao je propusnicu za stajanje), pa je zbog doprinosa teoriji i praksi pozorišta zaslužio da stoji i dalje.
Misailović je preminuo 26. aprila u Nišu, u 93. godini.
M.B.