АКЦИЈА „ОТВОРЕНА ВРАТА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА“ 17. ДЕЦЕМБРА

Популарна акција „Отворена врата Народног позоришта“, која је у претходних годину и по дана наишла на веома добар пријем код бројних љубитеља театра, наставља се и у овој сезони, а нови сусрети заказани су за суботу 17. децембар у терминима од 11. и 13. часова.

Цена улазнице је 50 динара, а сви заинтересовани могу да се пријаве на билетарници Народног позоришта.
У добро осмишљеној тури кроз зграду театра која траје око сат времена, посетиоци ће, уз медијатора др Милована Здравковића, сазнати најосновније историјске податке о овом здању културе од националног значаја, упознати се са процесом рада, обићи гардеробе, радионице, позоришни бифе...
- Наш циљ је да публици омогућимо да се на лицу места увери како се стварају позоришне илузије, сценска магија, како се баштини историја театра. Овај модел, организованих обилазака позоришта, постоји у многим значајним театрима, а наша жеља је да се и на овај начин приближимо националним театрима у свету – каже господин Здравковић.
Акцију, која је први пут одржана у суботу 27. марта 2010. године у оквиру пројекта „Дан и ноћ у позоришту“, подржало је чак 99 посто испитаника – показали су резултати анкете која је тим поводом урађена са посетиоцима који су присуствовали обиласку зграде.
У анкети је учествовала 121 особа старосне доби од 16 до 79 година, од којих 65 посто има високу, а остали средњу стручну спрему.
Било је и бројних коментара, а један од најлепших гласио је: „Народно позориште је увек било симбол овог града, само наставите ту традицију“!
М.Б.