АКЦИЈА „ОТВОРЕНА ВРАТА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА“ 17. СЕПТЕМБРА

Популарна акција „Отворена врата Народног позоришта“, која је у претходних годину и по дана наишла на веома добар пријем код бројних љубитеља театра, наставља се и у овој сезони, а нови сусрети заказани су за суботу 17. септембар у терминима од 11. и 13. часова.

Први термин, који ће бити одржан у оквиру манифестације „Дани европске баштине“ је бесплатан, док за други, улазница кошта 50 динара.
Контакт за резервације и за најаву посета: лично на благајни Народног позоришта, или путем телефона 011 -  262 09 46.
У добро осмишљеној тури кроз зграду театра која траје око сат времена, посетиоци ће, уз медијатора др Милована Здравковића, сазнати најосновније историјске податке о овом здању културе од националног значаја, упознати се са процесом рада, обићи гардеробе, радионице, позоришни бифе...
- Наш циљ је да публици омогућимо да се на лицу места увери како се стварају позоришне илузије, сценска магија, како се баштини историја театра. Овај модел, организованих обилазака позоришта, постоји у многим значајним театрима, а наша жеља је да се и на овај начин приближимо националним театрима у свету – каже господин Здравковић.
У жељи да се употпуни промоција Народног позоришта, осим већ уобичајених активности и неопходних поступака за организацију манифестације „Отворена врата“, овај догађај ће 17. септембра бити обогаћен и другим промотивним активностима које ће почети у 10,30 испред главног улаза и трајаће до 15 часова. Разводнице, обучене у костиме из фундуса, делиће репертоар, флајере и друге промотивне материјале Народног позоришта и његовог музеја.
Акцију, која је први пут одржана у суботу 27. марта 2010. године у оквиру пројекта „Дан и ноћ у позоришту“, подржало је чак 99 посто испитаника – показали су резултати анкете која је тим поводом урађена са посетиоцима који су присуствовали обиласку зграде.
У анкети је учествовала 121 особа старосне доби од 16 до 79 година, од којих 65 посто има високу, а остали средњу стручну спрему.
Било је и бројних коментара, а један од најлепших гласио је: „Народно позориште је увек било симбол овог града, само наставите ту традицију“!
М.Б.