"АЛИСА У ЗЕМЉИ ЧУДА", У КОРЕОГРАФИЈИ АЛЕКСАНДРА ИЛИЋА, ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНA У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У САРАЈЕВУ

Плесна представа "Алиса у земљи чуда", у кореографији и режији Александра Илића, првог солисте Балета и кореографа Народног позоришта у Београду и професора Института за уметничку игру, премијерно је изведена 30. маја на Великој сцени Народног позоришта у Сарајеву.
- Одлучујући се да у говор тела преточим зачудну авантуру сна у коју је Луис Керол својом романтичном маштом повео Алису, интуитивно сам наслутио ризницу мудрости исказану загонеткама, које господаре свеколиким бивствовањем свега живог на плавом шару наше планете" - каже Илић
У представи учествују солисти и ансaмбл Балета Народног позоришта у Сарајеву, а насловну улогу играла је Тамара Љубичић.
Асистент кореографа је Катарина Стојковић, музику потписује Дарја Јаношевић, костиме Мелиса Мусић и Неира Синанбашић, а сценографију Ведран Хрустановић.
Ово је друга Илићева сарадња са Народном позориштем у Сарајеву, након што је прошле године, као кореограф, радио заједно са редитељем Александром Николићем на оперској представи „Дон Ђовани“.
М.Б.

 

Прочитајте још вести