Београдска премијера представе „Остајем с тобом Русијо“, у извођењу Александра Цуркана и Иване Жигон, 12. јуна на Сцени „Раша Плаовић“, бесплатне улазнице на билетарници Народног позоришта

Представа "Остајем с тобом Русијо" је дијалог два глумца – Александра Цуркана и Иване Жигон, али пре свега разговор двеју великих душа, душа Русије и Србије.

Премијера ове представе имала је необичан пут - први заједнички наступ Александра Цуркана и Иване Жигон био је на крстарици „Москва“ – највећем поносу црноморске флоте, а позоришна премијера сценског дијалога „Остајем с тобом Русијо“ одржана је у позоришту Карабела у Севастопољу.

Већ први наступи овенчани су великим успехом, а Ивана Жигон, аутор представе, је од града Севастопоља и губернатора Дмитрија Владимировича Овсјаникова добила ретку награду поводом 75 година ослобођења града хероја – Севастопоља.

На Сцени Раша Плаовић, 12. јуна 2019. у 20:30 часова,  Александар Цуркан, бард руског глумишта и Ивана Жигон првакиња Народног позоришта у Београду су само проводници дијалога највећих људи нашег словенског рода, пророчких песника – Његоша, Пушкина, Тјутчева, Блока, Јесењина, Окуџаве, Добрице Ерића и Владимира Висоцког.

 Током сценске размене најузвишенијих мудрости наших народа неће се знати када се то руски језик на сцени претапа у српски, као што ће и неосетан бити прелаз са речи на песму. А душе наших народа певаће заједно наше омиљене песме са жељом да нас поведу до звезда.

 У томе ће нашим уметницима Александру и Ивани помоћи Геогије Победоносац, Јуриј Гагарин чији ће ретки видео снимци пратити ове вечери лет чаробног ћилима који ће узлетети у далека пространства уметности... А у времену када се брани не само уметност, култура и реч, већ и душа човека са уметницима биће и још један Георгије, Геориј Жуков који ће нас на белом коњу водити путевима песме о победи над фашизмом.

Бесплатне улазнице могу да се преузму на билетарници Народног позоришта. 

Прочитајте још вести