"БЕСТЕР КВАРТЕТ" ИЗ ПОЉСКЕ ОДРЖАО КОНЦЕРТ НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

На Великој сцени, у уторак, 18. септембра, наступили су српској публици већ познати уметници из Пољске "Бестер квартет" који су одржали концерт под називом "Metamporphoses".

Популарни "Бестер квартет", феномен на глобалној музичкој сцени, наступио је у организацији Народног позоришта и амбасаде Пољске у Београду која је била заслужна и за њихов прошлогодишњи наступ у српској престоници на концерту циклуса "Великани музичке сцене Коларчеве задужбине".
Квартет чине сјајни инструменталисти, музичари са класичним образовањем који су се окупили 1997. године у Кракову на иницијативу Јарослава Бестера, младог музичара, композитора и хармоникаша.
Квартет је настао као наставак легендарног "Краков Клезмер бенда".
Квартет изводи искључиво сопствене композиције или аранжмане осмишљене за инструментално извођење, комбинује класичну, џез и авангардну музике, укључујући најбоља остварења модерне камерне музике где се импровизација сматра основом на којој се граде неке јединствене инструменталне форме.
На концерту у Народном позоришту, поред композиција из ранијег периода, изводили су и нумере са најновијег албума „Metamporphoses" који представља највеће домете у области композиције, јер спаја драматичан звук, класичну прецизност и фасцинацију импровизацијом са јеврејском традицијом.
М.Б.