ПРЕДСТАВА "СЕСТРЕ '999." НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ПРИШТИНА ГОСТУЈЕ НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ“

Представа "Сестре '999." Народног позоришта Приштина са седиштем у Грачаници гостоваће 24. априла на Сцени "Раша Плаовић".
Представу стварају и у њој играју Аника Грујић, Александра Цуцић, Аида Кожар, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Иванка Симић, Небојша ДЈордјевић, Јанко Цекић, Васиљ Аџић, Александар Петровић, Игор Марковић, Никола Милосављевић, Горан Стојчетовић, Драган Смиљанић, Јелена Богавац и Ненад Тодоровић.
Поред личних исповести учесника, у представи се користе делови лирско-епски сонетних венаца Ненада Тодоровића и песме из збирке "Мама, тата, сунце сестра и ја" Јелене Богавац.
"Сестре '999." је представа о жртвама рата и говори о судбини жена са Косова и Метохије у вихору савремених историјских ветрова.
То је представа у којој жене проговарају о својим судбинама, о "судбинама ишчупаних из корена, пресадјаних у саксије, превежених конвојима, прегажених у националним сударима, преживелих", истичу аутори.
Настала у студијском раду ауторско-изводјачке екипе, представа настаје у судару епског и драмског, поетског и документарног, суочених у позоришно истинитом.
М.Б.

 

Прочитајте још архивираних вести