БОРА ДУГИЋ 16.12. ГОСТ ЦИКЛУСА "ЛАЗА & ВИЛ РАЗГОВОРИ" У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

У оквиру циклуса "Лаза & Вил разговори", који је на репертоару Музеја Народног позоришта у Београду, у понедељак 16. децембра (18,00), гост ће бити Бора Дугић.

Тема разговора, који ће са прослављеним уметником на фрули водити оснивач Фондације "Лаза Костић" Марина Милић Апостоловић, биће музика у представи "Хенри Шести" коју је по драми Вилијама Шекспира режирао Никита Миливојевић.
У том комаду, које је Народно позориште урадило у копродукцији са Фондом „Лаза Костић“ и чувеним лондонским позориштем Глоб театар на чијој сцени је веома успешно премијерно изведен 11. маја 2012. године у оквиру „Културне олимпијаде“, Дугић учествује као музичар, заједно са Зораном Живковићем (виолина) и Душаном Стојановићем (хармоника).
Насловну улогу у овој трагикомедији, са елементима гротеске тумачи Хаџи Ненад Маричић, а у подели су и Предраг Ејдус (Бискуп од Винчестера, касније кардинал), Танасије Узуновић (Војвода од Глостера), Борис Пинговић (Војвода од Самерсета), Небојша Кундачина (Лорд Талбот), Бранко Јеринић (Ерл од Ворика), Бранислав Томашевић (Ерл од Сафока), Слободан Бештић (Ричард Плантаџенет), Александар Срећковић (Шарл, краљ Француске), Павле Јеринић (Вернон), Бојан Кривокапић (Бесит) и Јелена Ђулвезан (Јована од Орлеана).
Циклус "Лаза & Вил разговори", који су покренути 17. новембра, одржавају се уочи сваког извођења "Хенрија Шестог", а теме су усмерене на поменуту представу, као и на богато стваралаштво Шекспира и Костића.
М.Б.