ДЕЈАН САВИЋ У БУГАРСКОЈ ОДРЖАО МАЈСТОРСКИ КУРС ИЗ ОПЕРСКОГ ДИРИГОВАЊА

Истакнути српски музички уметник, диригент Дејан Савић, в.д. управника Народног позоришта, вратио се из суседне Бугарске, где је по пети пут узастопно одржао мајсторски курс из оперског дириговања.

Наш уметник је у организацији агенције Плави Дунав из Беча, у Државном оперско - филхармонијском друштву, обучавао дипломиране диригенте музичком руковођењу оперским представама, од организације проба и њиховог спровођења па све до завршних представа у форми отвореног наступа пред публиком. На репертоару су ове године били наслови "Чаробна фрула" В.А. Моцарта, "Кармен" Ж. Бизеа и "Боеми" Ђ. Пучинија, које су са успехом публици представили млади диригенти из САД, Русије, Француске, Енглеске, Немачке, Ирака, Ирана, Молдавије, Канаде и Пољске.
Маестро Савић је побрао велике комплименте за свој педагошки рад, претворивши неискусне младе диригенте у квалификоване музичке руководиоце који су са лакоћом, ентузијазмом и техничким знањем реализовали своје задатке уз сарадњу са одличним солистима и ансамблима Државне опере у Бургасу.