Десетоминутне овације за балет "Хазарски речник - Ловци на снове" на 4. Бијеналу плеса у колумбијском граду Кали

Балету Народног позоришта у Београду припала је част да отвори 4. Бијенале плеса у колумбијском граду Кали, изводећи балет "Хазарски речник - Ловци на снове" у  режији Ливије Пандур и кореографији Роналда Савковића, према делу великог домаћег писца Милорада Павића.

Представа је урађена у копродукцији са Опером и театром Мадленианум, а ово је први наступ ван граница наше земље.

На фестивалу наступа преко 800 уметника, играча из 11 земаља - Бразила, Шпаније, Мексика, Сенегала, Канаде, Француске, Јапана, Чилеа, и наравно Колумбије. 

Балет Народног позоришта је прва компанија из нашег региона која је наступила на овом значајном фестивалу 28. и 29 октобра. 

Публика у препуном "Театру Муниципал" је овацијама и аплаузом дугим десет минута испратила наше уметнике који су надахнуто, мотивисано, технички супериорно наступили, остваривши фантастичну интеракцију са гледаоцима. 

Наше представнике примила је министарка за културу Колумбије, госпођа Кармен Васкез и захвалила им на доласку у ову пријатељску земљу.

У оквиру фестивала Константин Костјуков директор Балета Народног позоришта одржао је мастер клас класичног балета који је одлично прихваћен и коме је присуствовао велики број играча из региона. Због великог интересовања уметника, балетски клас је морао бити поновљен да би сви заинтересоване уметници могли да присуствују.

Балет Народног позоришта је сада у престоници Еквадора, прелепом граду Кито, и припрема се за представе које ће бити изведене 9. и 10. новембра, а потом 15. и 16. новембра у Лохи, туристичком граду на југу Еквадора.    

Прочитајте још вести