Дипломска представа студента режије Марка Јовичића „Мигранти желе Батајницу“ 22. априла на Сцени „Раша Плаовић“

Дипломска представа студента режије Марка Јовичића „Мигранти желе Батајницу“ биће изведена 22. априла (20,30) на Сцени „Раша Плаовић“.

Адаптација је урађена на основу драмског комада "Хиндус хоће у Бронкс" познатог холивудског драматурга и сценаристе Израела Хоровица који је, у његовој режији, праизведен на Бродвеју пре пола века.

Иако су историјске, социјалне и политичке околности оригиналног и адаптираног текста у сваком погледу различите, он је веома актуелан и у данашњем тренутку, а тема је универзална: Ко је и какав је свако од нас када се завеса спусти и маске падну?

У савременој адаптацији, текст је у значајној мери прилагођен овдашњем поднебљу и карактерима кобног сусрета у пустој ноћи на железничкој станици.

Драмска подела је изведена на три главна лика, а у текст је унето доста духовитих режијских елемената.

Реални костими, мрачна сценографија и адаптирана музика Новака Ашковића су основа за позоришну причу о људским карактерима смештеним у изоловано место у којем судбински не постоји ни трачак наде у долазак моралног или физичког спасења.

Сусрет и сплет околности који их повезује те кобне ноћи су нешто што ће дефинитивно одредити њихове даље животне путеве...

Јовичић, студент Факултета драмских уметности у Београду, у класи профeсорке Иване Вујић, улоге је поверио Зорану Ћосићу (Ибрахим), Димитрију Илићу (Марфи) и Радету Ћосићу (Станке).

Адаптацију текста урадио је Стеван Јовичић, сценографију је креирао Мирко Ковачевић, а костиме Јелена Стокућа.
М.Б.

Прочитајте још вести