Доницетијева „Лучија од Ламермура“, вечерас (26. март) у 21,00 на YouTube каналу Народног позоришта у Београду

Снимак опере Гаетана Доницетија „Лучија од Ламермура“ из јуна 2018. године, са гостујућим оперским звездама Kлер Kулен и Албертом Газалеом, биће емитован вечерас (26. март) у 21,00 на YouTube каналу Народног позоришта у Београду ПОКРЕНИ

„Лучија од Ламермура“, за коју је либрето према роману Валтера Скота, написао Салваторе Камарано, премијерно је изведена 29. маја 2010. године под диригентском управом Зорице Митев Војновић и у режији госта из Енглеске Џона Рамстера. 

Либрето у први план ставља злехуду судбину насловне јунакиње присиљене да изда изабраника свога срца и пође за човека којег не воли, што је одводи у злочин и у смрт, а то је композитору дало прилику да за ову оперу и за улогу Лучије напише неке од својих најлепших и најзахтевнијих нумера.

Радња опере, која се према либрету догађа око 1700. године, у овој поставци смештена је у 1930. годину, у време великих промена у Шкотској, нарочито у вези са питањем о положаја жена.

Више о представи можете прочитати ОВДЕ

 

                                                                  Обавештење за публику 

- Представе које приказујемо путем интернета почињу у 21 час по објављеном репертоару;

- Приказују се искључиво у наведеном термину, без могућности даљег премотавања, враћања или преузимања снимка;

- Репертоар можете наћи на сајту и друштвеним мрежама позоришта, с тим што позориште задржава право измене репертоара, као и могућност репризирања представа.

- Линк за гледање представе ће бити објављен на сајту и друштвеним мрежама позоришта на дан емитовања;

                                                                  Ваше Народно позориште у Београду