Гала концертом поводом Националног дана Републике Кореје отворена Велика сцена

Гала концертом, одржаним 31. октобра, поводом Националног дана Републике Кореје, поново је отворена Велика сцена Народног позоришта у Београду.

Под диригентском управом Дејана Савића, уз Оркестар Националног театра, наступили су прваци Опере мецосопран Јадранка Јовановић, сопран Јасмина Трумбеташ Петровић, тенор Душан Плазинић, бас Иван Томашев и специјални гост – баритон из Кореје Тае Јунг Јанг.

На репертоару су биле популарне арије из опера „Севиљски берберин“, „Риголето“, „Кармен“, „Фауст“, „Андре Шеније“, „La favorita“, „Трубадур“ и „Бал под маскама“.

У оквиру концерта, који је режирала Ивана Драгутиновић Маричић, наступио је и Женски хор "Милена Павловић Барили" из Пожаревца.

Радови изведени на Великој сцени у оквиру почетне фазе преуређења и реконструкције Народног позоришта, обухватили су репарацију дотрајалих столица и фотеља за публику у гледалишту Велике сцене, као и поправку и обнову елемената портала на просценијуму и дрвеног пода на сцени. 

Такође, завршени су и радови на адаптацији и поправци дела тоалета за публику у холу партера Велике сцене, до Француске улице.

Прочитајте још вести