„ХЕДА ГАБЛЕР” НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА ПОЗОРИШНОГ ФЕСТИВАЛА У МЛАДЕНОВЦУ

Драма "Хеда Габлер" Народног позоришта у Београду, у режији Снежане Тришић, најбоља је представа овогодишњег фестивала у Младеновцу "Театар у једном дејству", одлучио је жири тог фестивала на седници одржаној 10. октобра.

- Прилазећи слободно Ибзену, али без тежње да се његов текст насилно актуелизује, бришући из њега оно што је декларативно, а не доприноси развоју ликова и радње, редитељка Снежана Тришић је, уз помоћ глумаца, пре свега, Наташе Нинковић у насловној улози и Небојше Дугалића као Ејлерта Левборга, сачинила снажну, драматичну, живу представу која на нашу сцену враћа у живот једно велико, класично драмско дело"- наводи се у образложењу жирија којим је председавао позоришни критичар из Београда Владимир Стаменковић, а чланови су били глумица Ана Софреновић и редитељ Милорад Ђокић.
У конкуренцији за најбољу представу фестивала, који је на тему "Идентитет", у селекцији Жељка Хубача, одржан од 5. до 10. октобра у Центру за културу Младеновац, учествовале су и “Елијахова столица” (ЈДП), “Господин” (Атеље 212) , “Ја и ти” (Битеф театар), “Као кроз стакло” (Београдско драмско позориште) и “Инес де Кастро” (Народно позориште Ужице).
Драма “Хеда Габлер” премијерно је изведена 20. фебруара ове године на Сцени “Раша Плаовић”.
М.Б.