ИГОР ЂОРЂЕВИЋ И НИКОЛА ВУЈОВИЋ ДОБИЛИ НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉИ ПАРТНЕРСКИ ОДНОС НА СЦЕНИ НА 12. МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ГЛУМЦА У НИКШИЋУ

На 12. Међународном фестивалу глумца у Никшићу, Grand prix за најбољи партнерски однос на сцени добили су Игор Ђорђевић и Никола Вујовић, за улоге у представи "Бизарно" Жељка Хубача, у режији Снежане Тришић и продукцији Народног позоришта у Београду и Шабачког позоришта.
Једногласну одлуку донео је жири у саставу којим је председавао Петар Пејаковић, а чланови су били Мирко Влаховић и Сретен Митровић.
На фестивалу, одржаном од 2. до 7. новембра, у оквиру такмичарске конкуренције, учествовали су и Драмски театар Скопље, Никшићко позориште, САРТР (Сарајево) и Црногорско народно позориште.
Драма „Бизарно“ премијерно је изведена 1. октобра 2013. године у Шапцу и 12. октобра на Сцени "Раша Плаовић".
У овом црнохуморниом комаду о трауматизованом друштву и појединцима који се лече кроз агресију, деструкцију и самодеструкцију, играју Игор Ђорђевић (Мартин, Ричи, Дејан), Никола Вујовић (Ђиђа, Саша, Гага), Милош Ђорђевић (Воја, Милан, Бикса), Соња Милојевић (Катарина, Мајда, Светлана) и Сузана Лукић (Мина, Ксенија, Ива).
Драматург је Спасоје Ж. Миловановић, сценографију је урадио Дарко Недељковић, костиме Марина Меденица, а музику Срђан Марковић.
Иначе, до сада је ова представа освојила 15 признања на бројним фестивалима на којима је учествовала (Стеријино позорје, Дани Зорана Радмиловића, Фестивал Јоаким Вујић, Фестивал праизведби...)
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести