ЈУБИЛАРНО 50. ИЗВОЂЕЊЕ "ХЕДЕ ГАБЛЕР" 12. ЈУНА НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ"

Представа "Хеда Габлер", по тексту Хенрика Ибзена, у режији Снежане Тришић, биће 12. јуна (20,30) изведена јубиларни педесети пут у Народном позоришту на Сцени "Раша Плаовић".
Од премијерног извођења 20. фебруара 2011. године, ова драма са одличним текстом, веома добром режијом и изванредном глумачком екипом, све време изазива огромну пажњу публике.
Насловну јунакињу веома убедљиво тумачи првакиња Народног позоришта Наташа Нинковић које је, у међувремену, за та ролу освојила неколико значајних признања, укључујући и Награду „Раша Плаовић“, за најбоље глумачко остварење на београдским сценама у сезони 2010/2011.
Наредне сезоне, "Хеда Габлер" је проглашена за најбољу представу на Фестивалу "Театар у једном дејству", одржаном у Младеновцу.  
Депресивна, фрустрирана госпођа Хеда, посвећени заговорник патријархалних вредности и односа у друштву, директна жртва истих, је жена са трагично промашеним животом, а узроци тог низа погрешних одлука леже у друштвеним околностима, суштинским питањима и проблемима, наслеђу и беспоштедној економској борби за статус...
Осим Наташе Нинковић, oдличне роле остварили су и Александар Ђурица (Јерген Тесман), Олга Одановић (Госпођица Јулијана Тесман), Анастасиа Мандић (Госпођа Елвстед), Љубомир Бандовић (Судија Брак) и Небојша Дугалић (Ејлерт Левборг).
Ако желите да сазнате, како славни Ибзен, познат као изванредан аналитичар породичних и друштвених проблема свог времена, у овој драми фокусира своју пажњу на слојевиту посебност младе жене и исписује потресну драму кризе идентитета, дођите у Народно позориште и погледајте јубиларно 50. извођење "Хеде Габлер", коју је до сада, на матичној сцени и гостовањима видело око 11.000 гледалаца.
"Хеда" припада класици, а моћ класике јесте актуелност, која не познаје векове.
M.Б.

Прочитајте још архивираних вести