КАЛИНА КОВАЧЕВИЋ НАЈБОЉА ГЛУМИЦА НА 16. "ДАНИМА КОМЕДИЈЕ" У БИЈЕЉИНИ

Глумица Народног позоришта у Београду Калина Ковачевић проглашена је за најбољу глумицу на Фестивалу "Дани комедије" у Бијељини.
Једногласном одлуком жирија, којим је председавао проф. др Цвијетин Ристановић, а чланови су били новинарка Светлана Марковић и глумица Николина Богдановић, награђена је за улоге одигране у представи "Браколомије", у продукцији Позоришта "Сцена" из Београда.
У образложењу је, између осталог, наведено да је Ковачевићева "показала пуни глумачки таленат кроз серију различитих ликова савремене жене".
- Улазећи из карактера у карактер, дајући им вишеслојност и животност, Калина је добром мером уносила потребну енергију и динамику, у чему су је пратили, понекад и претицали други глумци у ансамблу, али је, укупно гледано, у рукама чврсто држала комплетну представу - оценио је фестивалски жири.
Браколомије", урађене по мотивима књиге Антонија Амуриа, премијерно су изведене 7. марта прошле године.
У овој комедији, која на питак начин критикује тренутно стање у нашим медијима, али и друштву уопште, играју и Калинине колеге из Народног позоришта - Александар Срећковић-Кубура, Бојана Стефановић и Ненад Стојменовић.
На 16. "Данима комедије", у оквиру Главног програма, одигране су и представе "Подвала" (Народно позориште Републике Српске из Бањалуке), "Будала на вечери" (Народно позориште Тузла), "Савршен крој" (Звездара театар, Београд) и "Пиџама за шесторо" (Градско позориште "Јазавац", Бањалука).
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести