КОНЦЕРТ ХОРА ФЛАУТА "SYRINX" 7. ЈУНА У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Концерт хора флаута "Syrinx" под називом "Вече Баха и Хајдна" биће одржан у петак 7. јуна (18,00) у Музеју Народног позоришта у Београду. 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМ:

J. С. Бах: Соната f-mol BWV 1018
Largo - Allegro - Adagio - Vivace
Ј. С. Бах: Корал
Бог те неће напустити
J. Хајдн: Лондонски трио I
C-DUR
Allegro moderato, Andante, Vivace
J. Хајдн:
II Арије из ораторијума
Годишња доба
Драгољуб Бајић, (оперски солиста Народног позоришта, специјални гост концерта)
J. Хајдн: Лондонски трио III
G-DUR
Spiritoso, Andante, Allegro

 

Улаз је бесплатан.

Хор флаута је основан 1977. године. Оснивач и уметнички руководилац био је наш прослављени флаутиста и педагог, проф. Миодраг Азањац.
Током низа година, овај ансамбл је својом специфичношћу, као и брижљиво одабраним репертоаром, обележио музички живот Београда, а није претерано рећи и земље у целини.
Ансамбл је обновљен 1999. године, сада под називом Хор флаута "Syrinx”
Данас је ансамбл знатно подмлађен, а чини га девет врсних флаутиста, углавном солиста београдских симфонијских оркестара. Хор флаута "Syrinx" је до сада, поред редовне концертне активности, остварио и тзв. премијерне програме, од којих треба истаћи "Уметност фуге" и "Музичку жртву" Ј. С. Баха, као и светску праизведбу композиције Ј. Хајдна "Седам последњих Христових речи" у обради за овај ансамбл.
Ансамбл ради под окриљем Народног позоришта од 2001. године и своје премијерне програме остварује углавном на његовим сценама, тако да се може говорити о својеврсној традицији камерног музицирања у овој кући!
Братислав Ђурић, уметнички вођа ансабла је соло-флаутиста Оркестра Опере Народног позоришта у Београду од 1979. године. Као солиста и камерни музичар наступа од 1977. и до данас је остварио респектабилан број програма и концерата.
Чланови Хора флаута "Syrinx" су Братислав Ђурић (флаута), Милица Здихан (флаута), Миомир Симоновић (флаута), Дуња Петрић (флаута), Тања Симоновић (алт флаута), Јелена Шпановић (алт флаута), Тамара Ђурић (бас флаута), Душан Стојановић (виолончело) и Владо Радојевић (контрабас).