КОНЦЕРТ НАТАШЕ ТАСИЋ КНЕЖЕВИЋ 15.12. У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

У оквиру циклуса "Концерт", у недељу 15. децембра (18,00) у Музеју Народног позоришта у Београду, уз клавирску пратњу Саше Кнежевића, наступиће сопран Наташа Тасић Кнежевић (сопран). Улаз је бесплатан.

П Р О Г Р А М

А. Дворжак - Cigánské melodie, оп. 55

С. Рахмањинов - Не пой, красавица
                          - Как мне больно
В. А. Моцарт - арија Сузане из опере Фигарова женидба

Ђ. Пучини - арија Магде из опере Ластавица

Ђ. Пучини - арија Мими из опере Боеми

Ш. Гуно - арија Маргарете из опере Фауст

Ф. Лехар - арија Ђудите из оперете Ђудита


Наташа Тасић Кнежевић је рођена у Београду. Студирала је Саобраћајни факултет, али своју љубав, соло певање, никад није занемаривала. Певала је годинама у цркви Светог Георгија као солиста, а онда је, као стипендиста принцезе Јелисавете Карађорђевић уписала Академију лепих уметности, одсек соло певање. И већ као студент, у класи професорке Јасне Шајновић, примадоне Београдске опере, и под супервизијом принцезе Јелисавете, почела је да ниже концерте, представе, а њен лирски сопран је из дана у дан добијао лепши колорит.
Певачица кристално јасног тона, светле боје гласа и атрактивне појаве, освајала је публику на сваком наступу, гласом који подсећа на најлепше певачке године велике Кетлин Бетл.
Њено концертирање почело је од Париза, преко Руског дома у Београду, Библиотеке града Београда, Галерије Прогрес у Београду, Будве, Фестивала мимозе у Херцег Новом, Позоришта младих у Новом Саду, Атељеа 212 у Београду, Галерије фресака, Етнографског музеја, Центра „Сава“, до најпрестижније музичке дворане у Србији – Коларчеве задужбине у Београду.
Одржала је низ хуманитарних концерата чији је циљ био обнова и изградња храмова у Београду и на Косову.
У сезони 2006/2007. била је члан Оперског студија Народног позоришта у Београду где је наступала у Пучинијевој опери Сестра Анђелика.
Учествовала је у представама Брод плови за Београд Атељеа 212, у представи Suno e Romengo – Будва град театар, Страх и његов слуга у режији Кокана Младеновића – Атеље 212 (БЕЛЕФ и БИТЕФ), представа Карго-Београд-Софија (БИТЕФ), Није све као што изгледа – Ромско позориште у Инђији. Одржала је низ солистичких концерата – у Врњачкој Бањи, Суботици, Трстенику, Београду, Беочину, концертирала је у сарадњи са институтом Сервантес у Београду – циклус Непозната Иберија, Италији, Хрватској, Македонији, Француској, а један од најзначајнијих је солистички концерт на БЕМУС-у 2006. године у Скупштини града Београда.
Другу награду на такмичењу „Лазар Јовановић“ у Београду осваја 2008, а већ следеће године  добила је трећу награду у Италији на такмичењу „IBLA GRAND PRIZE - Music Competition“.
Током боравка у Италији похађала је мастер клас Јелене Доф-Донскаје, првакиње опере у Израелу и солисткиње  Метрополитен опере.
Са супругом Сашом Кнежевићем, пијанистом, остварује значајне наступе у Норвешкој, Италији, Словенији, Француској, Хрватској, Естонији, Чешкој, Македонији...
Такође је имала и стручне консултације са маестром Јоханесом Харнајтом, Јасмином Трумбеташ Петровић, Радмилом Бакочевић, Катарином Јовановић и Сузаном Шуваковић Савић.
Године 2010. дебитовала је са улогом Фраските у опери „Кармен“. Наредне године похађала је мастер клас код Миреле Френи у Модени, а 2012. завршила је специјалистичке студије на ФМУ у Београду у  класи проф. Вишње Павловић Дракулић.

Саша Кнежевић (1971, Београд),
Дипломирао је на клавирском одсеку ФМУ у Београду у класи проф. Милоша Ивановића.
Завршио је специјалистичке студије у класи проф. Љиљане Турлаков на Академији лепих уметности у Београду.
Наступао је као солиста и као корепетитор, у земљи и иностранству (Македонија, Словенија, Италија, Норвешка, Нови Зеланд, Тајланд).
Концертирао је широм Србије.
Посебно су значајни наступи на Коларцу 2007. године, као и на 38. БЕМУС-у.
Тренутно ради као корепетитор у балетској школи Димитрије Парлић у Панчеву.
Сарађивао је са професорима балетске школе Scuola del Balletto di Toscana и директором (Frédéric Olivieri) и професорима Балетске школе Миланске скале.