КОНСТАНТИН КОСТЈУКОВ ДОБИТНИК НАГРАДЕ „БРАЋА КАРИЋ“ ЗА 2015. ГОДИНУ У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ И УМЕТНОСТИ

Истакнути балетски уметник и в.д. директора Балета Народног позоришта у Београду Константин Костјуков овогодишњи је добитник Награде „Браћа Карић“ за изузетан допринос култури и уметности.
Престижно признање уручено му је на свечаности одржаној у понедељак 30. новембра на Великој сцени Националног театра.
- Свака награда значи, јер потврђује ваш досадашњи рад, односно да сте, у ономе што радите, на правом путу. Мени су многи људи помогли да будем на том путу. Пре свих, моји родитељи који су ми открили чиме би требало да се бавим, затим моји први учитељи од којих сам много тога научио и моје колеге са којима заједно радим. Захваљујући свима њима, добио сам ово признање. Награда увек даје један подстрек да идете напред и да стварате нешто ново – рекао је Костјуков.
Награда је установљена пре 18 година са жељом да се додатно вреднују и истакну највећа достигнућа у областима културе и уметности, економије и привреде, новинарства, публицистике и издаваштва, научно-истраживачког рада, хуманитарних активности, спорта, јачања демократије, мира, сарадње и пријатељства међу народима.
Ове године, међу добитницима су и најбољи југословенски и српски фудбалер свих времена Драган Џајић (за изузетан допринос спорту), председник Казахстана Нурсултан Абишевич Назарбајев (за јачање демократије, мира, сарадње и пријатељства међу народима), оснивач прве банке података матичних ћелија из коштане сржи и прве фондације за борбу против леукемије у Немачкој Емил Морш (за изузетан допринос развоју науке и за научно истраживачки рад), холивудска звезда и легандарни акциони јунак Стивен Сигал (за доброчинство и хуманитарне активности)...
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести