КРУШЕВАЧКО ПОЗОРИШТЕ ГОСТОВАЛО СА КОМЕДИЈОМ "ДУНДО МАРОЈЕ"

Крушевачко позориште гостовало је у понедељак 10. марта на Великој сцени са комедијом Марина Држића "Дундо Мароје" у режији Кокана Младеновића.
Насловног јунака играо је Милија Вуковић, а у подели су били и Бранислав Трифуновић (Помет), Небојша Вранић (Маро), Душан Дуле Јовановић (Уго Тудешко), Бојан Вељовић (Бокчило), Дејан Тончић (Попива), Драган Маринковић (Ондардо де Аугуста), Никола Ракић (Лаура), Милош Самолов (Петруњела), Боба Стојимировић (Пере), Тома Трифуновић (Баба), Предраг Миленковић (Крчмар) и Никола Пантовић (Музичар).
Представа је настала као Младеновићев омаж професору Мирославу Беловићу који је "Дунда Мароја" режирао 1976. године у Југословенском драмском позоришту.
Беловићева представа била је смештена у самостан, а Младеновићева у Казнени завод у Крушевцу, у којем глумци, кроз ликове затвореника и вођа у том затвору, играју један од најпопуларнијих Држићевих комада.
У циљу промоције најбољих позоришних остварења насталих на сценама у Србији, Радио телевизија Србије снимила је у целини ову представу која је премијерно изведена у Крушевцу 26. јуна 2009. године.
На тај начин, Јавни сервис je наставио концепт, започет пре неколико година, да значајне наслове из унутрашњости који гостују у Народном позоришту сними за потребе свог драмског програма.
М.Б.