Marina Miletić

Članica ansambla

O umetnici

Datum i mesto rođenja: 18.03.1983. u Beogradu. 

Status: Stalni član, ansambl Baleta

Aktuelne uloge:

„ Labudovo jezero“, „Don Kihot“, „Žizela“, „Uspavana lepotica“, „Ko to tamo peva“, „Krcko Oraščić“, „Kraljica Margo“,  „Bajadera“, „Dama sa kamelijama“, kao i opere „Evgenije Onjegin“, „Aida“, „Koštana“. 

Obrazovanje:

Završila je Muzičku školu „Stanislav Binički“ i Srednju baletsku školu „Lujo Davičo“ 2000-te godine, i odmah nakon toga dobila stalni angažman u Narodnom pozorištu u Beogradu. Osnivač je Umetničkog studija „Artionica“, a takođe je bila osnivač i član upravnog odbora udruženja „Kulturni element“. 

Kao član Baleta Narodnog pozorišta bila je učesnik brojnih značajnih domaćih i međunarodnih gostovanja, od kojih se izdvajaju Solun (Grčka), Zagreb (Hrvatska), Kairo i Aleksandrija (Egipat), Sarajevo (BiH), Doha (Katar), Ljubljana (Slovenija), Flensburg (Nemačka) i drugo.

Pozorišne uloge (izbor): 

Igrala je u predstavama „Ohridska legenda“, „ Romeo i Julija“, „Dr. Džekil i Mr. Hajd“, „Samson i Dalila“, „Frančeska di Rimini“, „Faust“, „Pesnik Čajkovski“, „Posvećenje proleća“, „Žar ptica“, „ Labudovo jezero“, „Don Kihot“, „Žizela“, „Krcko Oraščić“, „Uspavana lepotica“, „Ko to tamo peva“, „Kraljica Margo“, „Nečista Krv“,  „Bajadera“, „Dama sa kamelijama“, kao i u  operama „Evgenije Onjegin“, „Aida“, „Koštana“, „Don Karlos“, „Hasanaginica“, „In Hoc Signo“, „Faust“ u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Pozorišne uloge u drugim pozorištima (izbor):  
Igrala je i u pozorištu Madlenianum, u predstavama „Volfgang Amade“ i „Severna bajka“,kao i u nekoliko predstava nezavisne produkcije, od kojih su najzapaženiji „Magija zavetnog drveta“, „Zadovoljstvo ljubavi“, „Novogodišnja bajka“ i druge. 

Film i televizija:

Glumila je u velikom broju reklama, muzičkih i TV spotova, između ostalih i u spotovima svetski poznatog benda „Kamelot“, kao i u spotovima benda „Duo moderato“. Glumila je u filmu “Bela vrana“, u režiji Ralfa Fajnsa, a bila je i učesnik baletskog serijala „Sav taj ples“, kao i nekoliko novogodišnjih programa na RTS-u.

Nagrade: Dobitnik je Zlatne značke Narodnog pozorišta, 2021. godine.

Osnovni podaci

Članica ansambla
Ansambl: Balet
Status: stalna članica

Galerija