Vesti

Dve plesne jednočinke Instituta za umetničku igru - „Password of essence" i „Ono sve što treba da znate o meni", 30. septembra na Sceni „Raša Plaović"

19 septembar 2020

Savremeni plesni komadi „Password of essence" i „Ono sve što treba da znate o meni", u koreografijama Ognjena Vučinića i Luke Stojkovića, (projekat studenata III godine Instituta za umetničku igru - odsek savremena igra), biće izvedeni 30. septembra (20.30) na Sceni „Raša Plaović".

U komadu „Password of essence" devet igrača svoje telo i emocije doživaljavaju na osnovu trenutnih životnih iskustava, doživljaja, sećanja, slika.

Šta nas čini srećnima? Šta nas čini tužnima? Šta su naši kvaliteti? Imamo li kakav plan za sebe? Čega se plašimo? Šta želimo da promeni na sebi i ok sebe? Pitanja su kojima se ova predstava bavi…

„Obzirom na sva promjenjiva stanja stvari, suština je ono stvarno iskonsko što se ne menja i ostaje nepromenjivo", navodi koreograf Ognjen Vučinić.

O predstavi „Ono sve što treba da znate o meni" koreograf i izvođač Luka Stojković kaže:

„Sve ono što treba da znate o meni je jedna jedina stvar… da najviše na celoj zemaljskoj kugli a i šire, volim sebe, da sam jako, jako lenj, što ne umanjuje moju ljubav prema sebi. Komedija, satira, smeh, karikatura, bes, lenjost, inat, ljubav prema sebi, hedonizam, hedonizam, hedonizam, hedonizam, hedonizam, hedonizam..."

Izvođači su Marija Tomić, Tijana Koprivica, Teodora Vujkov, Jovana Grujić, Katarina Ilijašević, Nina Pantović, Andrea Dobrić, Natalija Trifunović, Bisera Dimčeva i Luka Stojković.

Asistent koreografa Katarina Bućić; muzika Alesandro Cortini (Scapa), Filip Valjarević i Nikola Sovilj; video i fotografija Valentina Gajić i Filip Olćan.