„Луцидно тело" – радионица у сарадњи са компанијом „Kула", 6. марта у Народном позоришту

Kао што је архитекти неопходан слободан простор да би градио, или сликару бело платно, глумцу и извођачу потрено је чисто и уравнотежено тело без научених образаца и без бола, које је подржано јасним и концентрисаним умом.

„Основна сврха мог метода је да изведем на површину телесно перцептивну сензибилност коју су глумци у основи имали.” (Тадаши Сузуки)

Уз помоћ једноставних вежби које долазе из борилачких вештина и функционалне интеграције (Talmi-Method®), кренућемо на путовање ка луцидном телу. 

Радионица је отворена за:

- Чланове ансамбла Драме, Опере и Балета Народног позоришта у Београду
- Заинтересоване уметнике и колеге: глумце, плесаче, извођаче и студенте

ПРИЈАВА 
на мејл: akonstantinovic@narodnopozoriste.rs или телефон: 063 866 94 94 

Молимо вас да пријаву пошаљете најкасније до 1.марта. 
Број учесника је ограничен.

Хадар Диманд, рођена је 1989 у Јерусалиму, одрасла је у Хаифи, а данас живи у Тел Авиву. Дипломирала је на „Yoram Levinstein Actor's Studio" у Тел Авиву, а током школовања је почела да снима за Израелски филм и телевизију у различитим серијама као што је „Kада хероји лете" (најбоља серија 2018 на „Kан серије” фестивалу, „Доктор Храброст" и друге). Након студија, глумила је у различитим позориштима у целом Израелу, а паралено је члан позоришне трупе „Кула компанија” коју воде Роберт Шустер & Џули Покер, а која се у свом раду бави питањима превазилажења граница, мултикултурализмом, вишејезичношћу и другим темама. Са „Kула компанијом" радила је на три представе које су иззведене у Немачкој, Француској, Швајцарској, Италији и Аустрији. Бави се јогом, репом и инструкторка је зумбе.

Romaric Seguin, рођен је у граду Троа, 1987. Студирао је на „L'Ecole du Théâtre National de Strasbourg" (2011 – 2014). Између осталих, радио је са Франком Веркрусеном, Робертом Шустером, Гилдас Милин, Ериком Вињером. Од 2014. учествује у свакој представи Kула компаније и води тренинге у компанији, инспирисане Сузуки методом који је учио од Мартина Грубера. Од 2014 до 2016. био је део истраживачког групног процеса који је водио Kристијан Биет као део репертоара позоришта „Kомеди франсез",  а који је био приказиван на Њујоршком универзитету, у „Théâtre du Vieux-Colombier" у  Паризу, као и на универзитету МИТ у Бостону. У Француској ради са редитељима као што су Marion Chobert, Sacha Todorov, Vincent Thépaut, Marcus Borja, Guy Pierre Couleau, Hugues De la Salle, и Stéphane Cheynis (пројекте инспирисане јапанеским позориштем и буто плесом). Снимио је и неколико радио драма за „Radio France".

Вјачеслав Kушков, живи у Берлину, стручњак је за спорт и покрет, ради као професор покрета и кореограф на Берлинском универзитету уметности (УДK), као и на Ернст Буш Академији. Има преко 20 година искуства у борилачким вештинама и суоснивач је Kонвенције борилачких вештина у Берлину, а као спортски терапеут и професор покрета, води курсеве и клиничке терапије покретом у целом свету. Са професором Мартином Грубером блиско сарађује од 2011, који га је обучио за рад по методама као што су Talmi-Method® и Сузуки Тренинг такође познат као „Граматика стопала”. Важан део његовог рада је рад са глумцима и извођачима.

Прочитајте још вести