МАЈСТОРСКА РАДИОНИЦА РУСКЕ ОПЕРСКЕ ПЕВАЧИЦЕ ЉУБОВ КАЗАРНОВСКАЈE, 20. МАРТА НА СЦЕНИ “РАША ПЛАОВИЋ”

Позната руска оперска певачица – сопран Љубов Јурјевна Казарновскаја одржаће мајсторску радионицу у петак 20. марта, од 11 до 13 часова на Сцени “Раша Плаовић”.
Народно позориште у Београду позива све заинтересоване да присуствују овом јединственом културном догађају на којем ће моћи детаљније да се упознају са искуствима и традицијама руске вокалне школе.
Казарновскаја, која ће боравити у Београду од 18. до 21. марта, укључена је у листу најистакнутијих музичара ХХ века (IBC, Cambridge Great Britain).
Певала је у операма, као што су: Covent Garden, Metropolitan Opera, Lyric Chicago, San Francisco Opera, Wiener Staatsoper, Teatro Colon, Houston Grand Opera...
Године 1996. учествовала је са великим успехом у европској премијери  опере Сергеја Прокофјева "Коцкар" у позоришту La Scala, а 1997. je тријумфално отпевала арију Саломе у Римском позоришту Santa Cecilia.
То је прва и једина руска певачица која пева ову једну од најтежих арија у операма широм света.
Њен репертоар обухвата више од 50 оперских улога од којих се посебно издвајају Амелија (“Бал под маскама”), Виолета (“Травијата”), Леонора (“Моћ судбине”), Салома (“Салома”), Татјана (“Евгеније Оњегин”), Тоска (“Тоска”)…
Такође, позната је и по огромном репертоару камерне музике, а дискографија укључује снимања у компанијама DGG, Philips, Naxos, Мелодия.
Наступа на солистичким концертима у свим водећим концертним дворанама света и Русије, води недељни ауторски радио програм, снима  филмове.
Љубов Казарновскаја годинама предаје на престижном Институту за савремену уметност у Москви.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести