На Сцени “Раша Плаовић” одржан Јавни час Оперског студија „Борислав Поповић“ Народног позоришта у Београду

Јавни час Оперског студија „Борислав Поповић“ Народног позоришта у Београду, одржан је 13. фебруара на Сцени “Раша Плаовић”.

У оквиру програма, који је имао за циљ да покаже вештине које су полазници стекли током досадашњег рада, осим популарних оперских арија италијанске, аустријске, немачке и француске музичке традиције, изведени су и монолози из "Хамлета" и "Војцека", као и делови из неколико Шекспирових сонета.

Уз клавирску пратњу Младена Стефановића и Стефана Зекића, публици су се представили Марко Пантелић, Синиша Радин, Илија Ђекић, Невена Милошевић, Милан Младенов, Весна Марковић, Исидора Стевановић, Александар Тимотић, Биљана Јовановић, Свјетлана Ђокић, Мина Глигорић и Никола Баста.
 
Као гости су наступили бивши полазници Студија Јана Јовановић, Наташа Рашић, Јована Чуровић и Катарина Радовановић.

У уметничком руководству Оперског студија су вокални педагог др Софија Пижурица, редитељка Ивана Драгутиновић Маричић, диригент Стефан Зекић и глумац Андреја Маричић (сарадник за сценски покрет и говор).

У реализацији Јавног часа, као стручни сарадници суделовали су Катарина Грчић Николић (избор костима), Дуња Костић (избор декора), Душан Пивач (мајстор светла), Зоран Мирић (мајстор позорнице), Јована Гавриловић (инспицијент) и Драгана Ивковић (организатор).

Уочи почетка програма, чланови уметничког руководства Оперског студија, уручили су сведочанства некима од полазника који су претходних година успешно завршили студије.  

Усавршавање траје две сезоне, а школска година одвија се у периоду од 1. септембра до 30. јуна наредне године.
М.Б.

Прочитајте још вести