На Великој сцени одржана прва реприза опере "Андре Шеније" са равноправном поделом главних протагониста

Прва реприза опере Умберта Ђордана "Андре Шеније" са равноправном поделом главних протагониста, изведена је с великим успехом 25. јуна на Великој сцени под диригентском управом Ђорђа Павловића и у режији госта из Италије Ђандоменика Вакарија.

Насловну улогу тумачио је тенор Јанко Синадиновић, ролу племкиње Мадалене де Коањи певала је сопран Јасмина Трумбеташ Петровић, а слуге Жерара – баритон Драгутин Матић.

У представи је први пут учествовала и мецосопран Тамара Никезић (Контеса де Коањи), а у осталим улогама, као и на премијери 23. јуна, наступили су Љубица Вранеш (Берси), Марко Пантелић (Флевил), Михаило Шљивић (Матије), Синиша Радин (Абате/ Опат), Дарко Ђорђевић (Енкроајабл), Вук Матић (Руше), Свето Кастратовић (Шмит), Наташа Рашић (Мадлен), Мирослав Марковски (Фукије Тенвил) и Милан Младенов (Дима/ Домоуправитељ).

У представи су учествовали Оркестар, Хор и Балет Народног позоришта у Београду, као и чланови Дечијег хора „Хориславци“.

Концертмајстор је била Едит Македонска, а шеф Хора и бинске музике Ђорђе Станковић.

Сценографију је урадио Кузман Попов, а костиме Асја Стојменова.

Радња опере, према либрету Луиђија Илике, базирана је на историјским чињеницама из доба Француске револуције (1789–1799).
М.Б.

Извештај са прве репризе можете прочитати ОВДЕ

Прочитајте још вести