“НАРОДНА ДРАМА” ОТВОРИЛА 22. ГЛУМАЧКЕ СВЕЧАНОСТИ „МИЛИВОЈЕ ЖИВАНОВИЋ“, СЕНИ ЂОРОВИЋ НАГРАДА СТРУЧНОГ ЖИРИЈА, А ИВАНУ МАРКОВИЋУ ЖИРИЈА ПУБЛИКЕ

Представом “Народна драма”, према тексту Олге Димитријевић, у режији Бојане Лазић, у суботу 1. априла на сцени пожаревачког Центра за културу, отворене су 22. Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“.
Стручни жири, у саставу драмски уметник Михаило Миша Јанковић (председник), театролог Милован Здравковић и глумица Ана Софреновић (чланови) за најбољег глумца вечери прогласио је Сену Ђоровић (за улогу Бранке), а жири публике, награду је доделио младом глумцу Ивану Марковићу (за улогу Милана).
Представа је изведена у оквиру Главног програма, у селекцији редитеља Небојше Брадића, а до 6. априла публика ће моћи да види још једну представу Народног позоришта Чеховљевог “Иванова”, у адаптацији и режији Татјане Мандић Ригонат; потом следе “Авети“ у продукцији БИТЕФ театра, Будва град театра, МЕСС Сарајево и Хартефакт фонда, “Под жрвњем” Југословенског драмског позоришта, “Мрешћење шарана” Позоришта Атеље 212 и у част награђеног глумца представа “Пасивно пушење” у продукцији Звездара театра.
На фестивалу ће бити додељена традиционална награда, статуета Миливоја Живановића, за најбоље глумачко остварење.
у “Народној драми”, која говори о истополној љубави, али и о слободи, патријархату и емоцијама у фолк музици, играју и Ана Мандић (Анка), Анастасиа Мандић (Јелица), Слободан Бештић (Драган) и студенткиње Нина Нешковић, Милица Сужњевић и Мина Обрадовић (Хор Анкиних другарица), док Нела Михаиловић и Александар Ђурица учествују у видео снимку који је режирао Горан Гајић.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести