Народно позориште потписало Уговор са Министарством правде о коришћењу средстава прикупљених на основу опортунитета

Народно позориште у Београду потписало је у петак 14. јула са Министарством правде Уговор о коришћењу средстава добијених на Конкурсу за доделу средстава прикупљених на основу опортунитета (кривичног гоњења).
У име Куће, Уговор је у присуству министарке правде Неле Кубуровић и министра културе и информисања Републике Србије Владана Вукосављевића потписао заменик управника Александар Стаматовић.
Добијена средства биће уложена у реновирање санитарних просторија у позоришту намењених особама са инвалидитетом.
Министарка Кубуровић је подсетила да је Министарство правде 20. марта ове године расписало други Јавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, на који се пријавило 763 пројеката, а да је Влада Србије на предлог Комисије министарства која је оцењивала сваки пројекат, донела Решење којим су средства расподељена на 97 корисника.
Она је прецизирала да су  међу корисницима средстава, осим Народног позоришта у Београду, и ГАК „Народни фронт“, Општа болница у Чачку, Универзитетска дечија клиника у Београду, Задужбина Илије М. Коларца, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“, Музеј савремене уметности Војводине, манастири Сопоћани, Студеница, Градац…
М.Б.

 

Прочитајте још вести