ПОЗОРИШТЕ „БОРА СТАНКОВИЋ“ ИЗ ВРАЊА 20. МАРТА ГОСТУЈЕ СА ПРЕДСТАВОМ „ТАШАНА“ НА СЦЕНИ „РАША ПЛАОВИЋ“

Ансамбл Позоришта „Бора Станковић“ из Врања гостоваће у петак 20. марта на Сцени „Раша Плаовић“ (20,30) са представом „Ташана“, по тексту Боре Станковића, у адаптацији и режији Лилијане Ивановић.
Сурову истину о животу жена у овим (и не само овим!) крајевима у Борино време, казује ово јетко и горко дело. Живот, чак и кад је наизглед лагодан, није лако живети... Ако је Ташана симбол обесправљене, неслободне жене, жене којој су друштвене норме одузеле много тога мисао дела је: Никаквог права на личне изборе немаш, нити их можеш имати! То што си млада и жељна живота, за твоје судије нема никаквог значаја.Разапета између два мушкарца, млада жена ће, на крају, остарити без иједног од њих, осуђена да се, до смрти, брине о просјаку Парапути и негује га. Она свој крст носи достојанствено и без роптања.А што је најгоре од свега, тај крст додељује јој један од двојице њених мушкараца. Из љубоморе, наравно.Други, онај због којег је тако осуђена, бежи не обазирући се на њу, трудећи се само да сачува властиту главу на рамену. Шта нам то говори о људским односима? – написала је у програму представе Лилијана Ивановић.
У подели су Милена Стошић (Ташана), Марко Петричевић (Мирон), Тамара Стошић (Стана), Ненад Недељковић (Сарош), Драган Живковић (Јован), Жетица Дејановић (Наза) и Александар Михајловић (Парапута).
Представа је премијерно изведена 25. октобра прошле године.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести