ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "ЗНАМЕЊЕ АНЂЕЛА" ДЕЈАНА СТОЈИЉКОВИЋА

Промоција историјског романа Дејана Стојиљковића „Знамење анђела“, који је објавила Издавачка кућа "Лагуна", одржана је у четвртак 27. фебруара у фоајеу Друге галерије Народног позоришта у Београду.

У име Куће, присутне је поздравио в.д. директора Драме Спасоје Ж. Миловановић, а о књизи су, поред аутора, говорили директор "Лагуне" Дејан Папић и писац Владимир Кецмановић.
Одломке из романа, чија је радња смештена у позне дане Римске империје и доба зачетка славног Византијског царства, читала је глумица Сузана Лукић.
Стојиљковић, аутор бестселера „Константиново раскршће“ и „Дуге ноћи и црне заставе“, у својој најновијој књизи бави се великим прогоном хришћана под Диоклецијаном и Галеријем крајем III и почетком IV века...
Главни јунаци романа су три римска војника који ће постати хришћански свеци – Георгије, Димитриије и Константин.
На темељу грађе за роман и неколико сегмената из њега, настала је драмска представа "Константин", у режији Југа Радивојевића, која је премијерно изведена 27. фебруара 2013. године у нишком Народном позоришту и 4. марта у Народном позоришту у Београду, као део државног програма обележавања 17 векова Миланског едикта, којим је хришћанство легализовано, а прогон хришћана обустављен.
М.Б.