ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ "ИЗА КУЛИСА" 2. НОВЕМБРА У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Изложба фотографија „Иза кулиса“, фотографа Марка Рисовића, биће отворена у петак 2. новембра (18,00) у Музеју Народног позоришта у Београду.

Аутори поставке, која се приређује поводом шест година излажења часописа "National Geographic" на српском језику, су Зорица Јанковић, кустос Музеја Народног позоришта у Београду и Игор Рил, главни уредник часописа "National Geographic" Србија.
На изложби ће бити представљене фотографије посвећене животу који се одвија на сцени Народног позоришта, као и иза, изнад или испод ње.
Кустоскиња Јанковић је оценила да Рисовић "на чудесни начин открива слику живота иза сцене, употпуњујући нам личну представу комплексности позоришног стваралаштва“, док је Рил приметио да нас ове фотографије "на модеран начин увлаче у „дионизијску светковину“, поништавајући ограде између публике и извoђача, између сцене и живота".
- Позориште, као и врхунски фотограф, од живота не прави паралелне универзуме нити имитације. Граби све што се понуди и тај нам живот јасно представља уколико хоћемо да чујемо и видимо - додао је он.
Фотограф Марко Рисовић је добитник бројних награда и признања и стални сарадник српског издања часописа National Geographic.
М.Б.