Представа „Балкански шпијун“ 17. фебруара гостује у Бечу

Представа „Балкански шпијун“, по тексту Душана Ковачевића, у режији и драматургији Татјане Мандић Ригонат, гостоваће у недељу 17. фебруара у Акцент театру у Бечу. 

Љубомир Бандовић тумачи лик Илије Чворовића, човека који живи и делује по свом принципу, а који му говори да је све супротно од онога што изгледа да јесте, његова супруга Даница Чворовић је Нела Михаиловић, брата Ђуру, односно сестру близнакињу игра Душанка Глид Стојановић, ћерку Соњу Катарина Марковић, улога подстанара Петра Јаковљевића поверена је Милутину Милошевићу, а Радио-спикерке Вањи Милачић.

У филмским сценама, које је снимио Дејан Стојановић, а монтирала Јелена Тврдишић, појављују се Борис Комненић, Бранко Видаковић, Вјера Мујовић, Оља Бећковић, Александра Коларов, Дуња Костић и Немања Константиновић.

У фокусу нове верзије чувене Ковачевићеве драме, која је премијерно изведена 1. октобра на Сцени „Раша Плаовић“, налази се тема друштвене параноје, медијска пропаганда, производња страха и непријатеља, све што је у њу додато је документарна грађа из разних српских медија, а сваки лик представља парадигму одређених стања, профила, тенденција...

У раду на представи упориште је била драма која је мање позната од сценарија, а веома се разликује и од култног филма из 1984. године.

Композитор је Ирена Поповић Драговић, сценографију је урадио Бранко Хојник, костиме Ивана Васић, а сценски покрет Анђелија Тодоровић.

У представи суделују и музичари Владимир Гурбај (кларинет), Елио Ригонат (гитара), Иван Мирковић (хармоника) и Реља Дербогосијан (бубањ).
М.Б.

Прочитајте још вести