“ПРОКЛЕТА АВЛИЈА” СА ВЕЛИКИМ УСПЕХОМ ИЗВЕДЕНА НА ФЕСТИВАЛУ “САРАЈЕВСКА ЗИМА”

Плесна представа "Проклета авлија", по истоименом роману Иве Андрића, у копродукцији Националне фондације за уметничку игру, Народног позоришта у Београду и Фестивала Град театар Будва, изедена је у среду 11. фебруара са великим успехом на 31. Фестивалу “Сарајевска зима”.
Публика у препуној сали Народног позоришта у Сарајеву, међу којом су били директорка сарајевског балета Едина Папо, директор Фестивала "Сарајевска зима" Ибрахим Спахић, представници амбасада Црне Горе, Француске и Бразила, као и чланови бројне делегације амбасаде Србије, на челу са амбасадором Станимиром Вукићевићем, поздравила је громогласним аплаузом уметничку екипу представе у којој су били Милица Јевић, Рикардо Кампос Фреире, Никола Томашевић, Лука Лукић, Игор Наумовски, Чедомир Радоњић и Немања Наумовски.
Након представе, одржан је и пријем за госте из Београда током којег су уследили и позиви за нова гостовања и даљу сарадњу са Народним позориштем.
"Проклета авлија" је премијерно изведена 22. јула прошле године на Сцени „Између цркава“, у оквиру 28. Фестивала Град театар Будва, док је београдска премијера одржана 2. октобра на Великој сцени Народног позоришта.
Сценарио, режију и сценографију потписао је Небојша Брадић, оригиналну музику компоновао је Зоран Ерић, костиме је урадила Тамара Бушковић, а кореографију Дана Рутенберг из Израела.
М.Б.

Прочитајте још архивираних вести