ПРОМОЦИЈА КЊИГА ДЕЈАНА ЧАВИЋА 19.09. У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

Књиге драмског уметника Дејана Чавића "Представа позоришта" и "Употреба гласа" биће представљене у среду 19. септембра (18,00) у Музеју Народног позоришта у оквиру програма "Глумачко писмо".

Књига „Представа позоришта“, коју је објавила издавачка кућа "Албатрос плус", по много чему представља аутентицно казивање о феномену позоришне уметности који се у највећој мери односи на славну историју Атељеа 212, као и његових врсних актера који су оставили неизбрисив траг у нашој националној култури. Кроз ову занимљиву и лично интонирану исповест – попут слике у покрету дефилују успешно портретисани ликови Мире Траиловић, незаборавних Зорана Радмиловића и Данила Бате Стојковића, али и Мире Бањац , Властимира Ðузе Стојиљковића...
Књига "Употреба гласа" ("Алтера", 2009) представља узбудљиву анализу литературе из једног до сада неиспитаног угла, из угла глумачке говорничке вештине. Написана је стручно и високо писмено, али истовремено лепим и једноставним, скоро говорним језиком, тако да је приступачна и лака за читање, што је чини пријемчивом за веома широк аудиторијум.
У програму, који ће водити драматург Славко Милановић, поред аутора, учествоваће др. Зоран Т. Јовановић (театролог), Ивана Димић (драматург), Павле Минчић (глумац), Јагош Ђуретић (издавач) и Милан Арнаут (издавач).
Улаз је бесплатан.
М.Б.