Радионица “Дизајн светла и креативна комуникација”, од 11. до 13. октобра (11-15 часова) у Библиотеци Народног позоришта у Београду

Радионица “Дизајн светла и креативна комуникација” бави се улогом дизајнера светла у креативном тиму у савременом позоришту, полазећи од претпоставке да је у позоришном процесу најважније успоставити плодоносну креативну комуникацију.

Kрис Јегер, дизајнер светла са тридесетогодишњим искуством рада у европским и светским позориштима, одржаће тродневну радионицу која ће се фокусирати на улогу дизајнера светла кроз све фазе позоришног процеса укључујући пробе, буџет, временски распоред, рад са члановима тима (редитељ, драматург, сценограф, кореограф, извођачи), идејни концепт, као и саму поставку светла. 

Осим тога, учесници ће се упознати са кратком историјом дизајна светла, као и са техничким и софтверским аспектима важним за савремено позориште. 

Kрис Јегер (Велика Британија) је дизајнер светла са више од 30 година искуства рада у позоришту током којих је радио на око 300 представа широм света. 

Дипломирао је на Академији за музику и драмске уметности у Лондону (ЛАМДА), а након тога радио је у Лондонском градском балету (London City Ballet) као дизајнер светла на бројним представама. Kао слободни уметник радио је у позориштима широм света (Queens Theatre Hornchurch у Лондону, Народно позориште у Пекингу, Народно позориште у Букурешту и многа друга). 


ПРИЈАВА

Радионица је отворена за учеснике који се баве позориштем и филмом – дизајнере светла, инспицијенте, расветљиваче, електричаре, редитеље, сценографе, кореографе, драматурге, видео уметнике, извођаче, као и друге заинтересоване.
Максимални број полазника је 15.
За пријаву је потребно послати кратку биографију и мотивационо писмо (до 300 речи) до 5.октобра на мејл akonstantinovic@narodnopozoriste.rs

Прочитајте још вести