ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ ГОСТОВАЛО НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ СА ПРЕДСТАВОМ "ЈОВЧА"

Ансамбл Шабачког позоришта гостовао је 10. фебруара на Великој сцени са представом "Јовча" коју је по тексту Борисава Станковића режирао Југ Радивојевић.

Драма о Јовчи, Станковићевом ујаку, је истинита животна прича о неконтролисаној љубави и суноврату једне фамилије, препуна притајених емоција и набоја.
Јовча, угледни врањански трговац, понаша се сувише заштитнички према својој ћерки Васки. Услед таквог понашања, уништава њу, себе и целу породицу.
Насловног јунака игра Зоран Карајић, а у подели су и Слободан Петрановић (Тома), Синиша Максимовић (Арса), Петар Лазић (Деда Владика), Љубиша Баровић (Мита), Владимир Милојевић (Младен), Страхиња Баровић (Јован), Ивана Јокић (Анђа), Анета Томашевић (Марија), Нина Јанковић (Васка), Маријана Дугалић (Вела), Ивана Терзић (Софија), Соња Милојевић (Стојна), Александра Ристић (Наза) и Јелена Јевтић (Девојче). Представа је премијерно изведена 1. октобра 2011. године.
У циљу промоције најбољих позоришних остварења насталих на сценама у Србији, Радио телевизија Србије снимила је у целини ову представу која је премијерно изведена у Шапцу 1. октобра 2011. године. На тај начин, Јавни сервис je наставио концепт, започет пре неколико година, да значајне наслове из унутрашњости који гостују у Народном позоришту сними за потребе свог драмског програма.
М.Б.