СОЛИСТА ЈОВИЦА БЕГОЈЕВ ПРВИ ЛАУРЕАТ НАГРАДЕ “РАДОМИР ВУЧИЋ”

Солиста Балета Јовица Бегојев први је лауреат новостановљене награде Народног позоришта „Радомир Вучић“ која се додељује младим талентованим балетским играчима до 28. године живота и то за остварене солистичке и главне улоге из репертоара Националног театра, одигране на матичној сцени или на гостовању у периоду од последњег дана фебруара месеца претходне до 01. марта текуће године, а који су се издвојили по техничкој и уметничкој интерпретацији.

Жири у саставу Константин Костјуков (председник) и чланови Мирјана Здравковић, балетска критичарка и Милица Безмаревић, солисткиња Балета и балетски педагог, једногласно је одлучио да награда припадне Бегојеву за улогу Армана Дивала у представи „Дама с камелијама“ која је премијерно обновљена 25. децембра прошле године.
Жири сматра да треба да награди изузетну индивидуалну интерпретацију Јовице Бегојева, пожртвовано партнерство, као и технички напредак у остваривању низа првачких улога класичног, неокласичног и савременог репертоара у 2010. години.
Награда, чији је иницијатор Удружење балетских уметника Србије,  биће уручена у среду 30. марта уочи представе Интервал/Сонгс/Вива Ла Вида.
М.Б.